Translate

nedjelja, 19. veljače 2012.

moja beauty nedjelja.... priprema za taj crni ponedjeljak.....

Nedjelja popodne je dio  dana kad se polako počinjem žaliti jer je gotov vikend i krećem sa pripremama za tjedan....nekako ponedjeljkom su svi lijepi " friško" oprane kose, nalakiranih noktiju, zar ne?


Najčešće nedjeljom imam vremena  za nešto duži beauty ritual, tako da tada na svoju kosu stavljam prirodnu maske a ne one kupovne, jedna od maski koju volim stavljati je maska od jabuke i banane ako je prije ne pojedem , mljac...:)

Priprema je jednostavna od namirnica  vam je potrebno ovisno o dužini vaše kose jedna ili dvije jabuke, jedna banana i 2 žličice meda,a ako vam ostane višak uvijek to možete pojesti :) 
Pogledajte tu kako banana i jabuka djeluju na vas organizam .

Smiksajte jabuke i bananu  te dodajte  med ,na opranu kosu koju ste prethodno oprali vašim uobičajenim šamponom , stavite smiksanu smjesu na kosu i držite je ne više od 20 minuta jer vam se nakon toga može skoriti( nažalost to mi se jednom desilo) tako da kada imam tu masku  obavezno si stavim alarm na mobitel:) Nemojte se uplašiti ako maska dok vam je na kosi potamni to je prirodna pojava.
Nakon 20 minuta isperite i spremni ste za feniranje.

I tako dok ja držim sada tu masku na kosi pišem ovaj post i slušam 

Imate li i vi neke beauty rituale iz frižidera?



Broj komentara: 12:

  1. Ovo ću definitivno probati u srijedu. Vikendom radim pa i nemam neki osjećaj za taj 'vikend odmor i relaksaciju' ali srijeda je moj slobodan dan i tada ću da se prepustim uživanju :D
    Hvala za recept :)

    http://ladybug4sunflower.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. "(...) jedna od maski koju volim stavljati je maska od jabuke i banane ako je prije ne pojedem , mljac...:)" - točno to! kad smo već kod zdravih navika, uvijek se pokušavam natjerati da pojedem zobenu kašu za doručak. radim je s bananom i medom, ali bananu uvijek prije pojedem i toliko o zobenoj kaši :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Isprobati cu definitivno ovu masku! A kako imam kratku kosu, moci cu i pojesti malo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. super maska(koju nećete htjeti popapati-premda moj mačak ima neopisivu želju) je od zgnječenog avokada,žlice maslinovog ulja i žlice meda. na neopranu kosu 20 min i onda dalje perete normalno. kosa je super meka i sjajna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je super je i ta tvoja maska znam i nju koristit, samo što mi je ova puno jertinija i nekako se uvijek nađu jabuke i banane kod kuće, a za avokado trebam se sjetit kupit...:)

      Izbriši
  5. da li koristiš jabuke s korom ili? sad sam se zainteresirala da sutra ovo isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako si ja uvijek napravim masku i za kosu i za želudac koristim bez kore jer mi je ta ukusnija....ali mislim da ti je ok radit i sa korom jer koliko znam kora je krcata kvercetinom koji je jaki antioksidans....

      Izbriši