Translate

nedjelja, 18. ožujka 2012.

Sama svoja majstorica

Kako je moj post o miteserima, pogotovo recept kako napraviti sami svoje patchove uz pomoć gaze i jaja odlično prošao, odlučila sam vam reći koje još stvarčice radim sama.


Osim što sam kozmetikofil veliki sam čajofil tako da u  hladne dane a i tople znam  popiti i do 2 litre čaja dnevno,u barovima  uz čaj dolazi i med a zbog njegove kalorijske vrijednosti  ne koristim ga često pa ga spremam u torbu . Uz med odmah uzmem i 2-3 vrećice smeđeg šećera i evo mi sastojci za piling za lice.


 Nakon što lice dobro istrljam ovim pilingom koža mi odmah živne, postaje sjajna i mekana.


Nakon pilinga ako ne nastavljate sa maskom nanesite hidratantnu kremu, piling ovisno o tipu kože možete radit i više puta tjedno pogotovo ako ste skloni miteserima, za suhi tip kože ipak koristite piling samo jednom tjedno.
Ako imate mrljice po licu, možete dodati u piling i par kapi limunovog soka.( ovu vrstu pilinga ja prakticiram na rukama, pogotovo prije odlaska na sunčanje )


maska od jaja


Nakon pilinga prelazim na masku za lice, zadnje vrijeme mi najviše paše maska od bjelanjaka jer mi skupi pore.




Evo kako je to radim, uzmem 2 jaja(samo bjelanjak) nanesem ga na lice i ostavim da tako stoji najmanje 20 minuta, nakon toga mlakom vodom isperem lice.





Sa ona 2 žumanjka od jaja koja su vam ostala od maske za lice možete napravit majonezu.
Majoneza nije zdrava za liniju ali je sjajna za kosu jer sadrži sve sto kosa voli jaja limun ulje... povremeno je znam napraviti......iako zbog lijenosti  češće samo stavim onu kupovnu.... zamotam si glavu kapama za tuširanje i ručnicima te odem tako spavati , drugi dan temeljito operem kosu jer inače mirišem kao francuska salata i kosa mi blista :)






Toliko od mene iz kućne radionice čitamo se....pusa:)

2 komentara:

  1. Med je stvarno odličan za njegu kože. Ja sam radila pripravak za usne od meda i cimeta i bila sam vrlo zadovoljna rezultatom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesu ti nabubrile usnice od cimeta, zbog njegove moci peckanja nesto kao pepermint???

      Izbriši