Translate

četvrtak, 29. ožujka 2012.

Avene Cicalfate Cream Review-CICALFATE



Termanla voda od Avena mi  najbolje odgovara  od svih voda na našem tržištu, pa mi valjda zato i  njihova kozmetika odgovara, danas ću vam predstaviti jednu kremicu koju koristim već godinama i čim je pri kraju kupujem novu- Avene Cicalfate Cream Review-CICALFATE




Odmah prelazim na to zašto je trebate i vi kupiti  tj. zašto  meni ova krema koja je jako gusta , a u sastavu joj je bakar sulfat i cink zlata vrijedi, jer ne samo da mi umiruje kožu nego i pospješuje da brže dođe do zacjeljenja, dakle koristim je:


-kada se  ogrebem
-kada prilikom depilacije nastaju ranice ili točkice pogotovo na nausnicama
- kada dobijem osip od uložaka
-kada prilikom nervoze guram nokte u tjeme i "češkam se" pa dolazi  do ranica
- kod istiskivanja prištića kada dolazi do krvarenja i ranica
- znam si i jednom tjedno namazati cijelo lice zbog intenzivnih tretmana za lice koje pod nadzorom dermatologa zbog nečiste kože prolazim
- kako imam osjetljivu kožu oko očiju  kada skidam vodootpornu maskaru zbog trljanja dolazi  do crvenila, pa tada namažem kremicu i  u roku od 30 minuta  crvenilo se povlači
-uboda komaraca ali to nakon što se dobro ranim, jer još nisam našla niti jedan proizvod koji bi me spriječio da se svrbim do krvi
-kod opeklina od sunca


Uglavnom za one koje ipak detaljnije zanima sastav kremice potrudila sam se saznati nešto više o 3 glavna sastojka :

  • Bakar: element u tragovima sa snažnim antibakterijskim djelovanjem, spriječava rast bakterija i potiče stanični obnovu.
  • Cink-poznat po svojim antioxydant svojstivam koji pomažu da  koža što prije ozdravi i da dođe do obnove tkiva.
  • Avène termalna voda: znamo da je  bogata elementima u tragovima te  da posjeduje iznimne umirujuće i anti-iritantane kvalitete za osjetljivu ili nadraženu kožu.



-cijena kreme ie oko 70 kn ali ima velikih odstupanja od ljekarne do ljekarne
-dolazi u pakiranju od 40 ml


Jeste li korisnik ove kreme ili ju želite isprobati?





ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Bioxet krema za smanjenje dlakavosti na tijelu, i ne šljaka baš:)

Kada nas žene nešto na tijelu smeta onda nema tog vraga kojeg nećemo kupiti, isprobati da taj naš nedostatak riješimo.......tako i mene mući zadnjih godina dlakavost na licu koja je ženska dlakavost nije brada ali znaju mi se pojaviti i crne dlačice koje se svakim danom sve više množe....tako da sam se zabrinula i  ipak za mišljenje otišla i kod dermatologa da budem sigurna prije odlaska na laser (koliko vidim jedino se tako mogu riješiti tog "korova"), jer ako su vam hormoni ciao ciao niti laser vam neće pomoći.... za sada su mi svi rezultati uredni od ginekoloških do ostalih vađenja hormona tako da sada čekam sljedeći termin kod dermatologa pa da vidim što mi je dalje činiti do tada ja svoj problem rješavam pincetom,voskom i sredstvima za izbjeljivanje...








Ovako vratimo se mi sada na tog vraga...kod mene jedan od vragova uz ono pijte puno čaja od mente ( googlala sam i prirodne pripravke)  je bila krema Bioxet i to tri tube i to mazanje redovito 3 mjeseca po 2 ili 3 puta dnevno i nije ništa pomoglo...tako da cure drage ne bacajte novce jer ne djeluje...probala sam je i na licu i na rukama i ne vidim da se dlakavost smanjila.
Kako se krema nanosi koje vrste postoje ništa vam o tome neću pisati jer ne djeluje pa nije vrijedna spomena, žalim za svakom kunicom koju sam na nju dala.....ah da pišu još i na kremi kao iskustva korisnika...pa tako jedna cura govori da  su se njoj od kad koristi kremu povukle  ne samo dlake nego i akne, očistilo lice....ma i to je laž.....:/ 


Osim te kreme googlanjem sam naišla na još jednu medicinsku koja se izdaje na recept a upotrebljavaju je  transvestiti, tako da dok je detaljnije ne istražim jer navodno ima kancerogena svojstva neću pisati o njoj.






Jeste li probali ove proizvode, možda su vama pomogli??
Muči li i vas dlakavost ??
Imali način da se riješi dlaka a da nije laser???



nedjelja, 25. ožujka 2012.

Vaša šašava blogerica...

E kada me oni nisu zvali za čašicu razgovora, napravila sam si ga sama tako da me upoznate, ...a vi obavezno pročitajte i razgovore naših vodećih blogerica na  moda.hr .

1. Kako je nastala ideja za blog?

Već godinama pratim razne blogove raznih  tematike  i uživam u tome, pa sam poželjela imati i ja  nešto svoje, gdje ću sa drugim kozmetoljupcima dijeliti iskustva o proizvodima iz kućne radionice i striktno onih proizvoda koji se mogu kupiti u prodavaonicama u Hrvatskoj.

2. Otkad seže strast za kozmetikom i kako je nastala?

Od kad sam kao mala sa majkom odlazila u parfumerije, tj. drogerije i divila sam  se najprije ambalaži a onda sa godinama i  sadržaju.....
......kad sam bila tako mala uvijek sam "žicala" da mi se kupi od Rosala kako bi se to kod nas u narodu reklo "Labello" tako da kad danas vidim   Lipbalm  roze boje odmah se sjetim svojeg djetinjstva.... :)

3. Kako bi predstavila svoj blog onima koji ga još nisu posjetili?

blog sam ja....hahahhaha...
ma ne to je ubiti pokušaj jedne amaterke koja voli shoping, akcije, rasprodaje, i sve ono što je njoj lijepo a toga je stvarno puno i onda ona to kupi, isproba testira na sve načine i objavi što ona misli o tome....... naravno prije toga raspravi i sa frendicama na kavi ako zna da su isprobale iste stvari..... nije li komentiranje shopinga ,nakon komentiranja muških guza najljepša stvar koje cure na kavi mogu raditi???

4. Dekorativna ili preparativna kozmetika?

Preparativa, prvo sam mislila da je to zato što imam loši aparat, ali onda sam ubiti shvatila da niti ja ne volim kod drugih nešto pretjerano čitati  tj.gledati dekorativu jer sve to na slikama izgleda lijepo a onda kada ja to stavim na sebe i nije mi više tako lijepo...tako da ponekad ubacim nešto dekorative, ali pretežno pišem više o preparativi.....ali dosta sam lunarna osoba  pa se možda  i to uskoro promijeni....:)

Ma ubiti stvar je u tome da je moj/vaš unutarnji dio ruke  jedno a moja usta nešto sasvim drugo , ruka je bijela...a usta su mi crvena...i onda to ispadne na ustima nešto sasvim drugo.....nego što je prikazano na ruci, zato i ne volim kupovati kozmetiku preko interneta nego volim na licu mjesta probati testere.....


5. Najdraži brend i zašto?

Svaki proizvod nešto drugo....ali ako mogu birati i biti rastrošna onda je to Lancome.....ako idemo na nešto ekonomično onda je to Eveline, a kako sam u prijašnjem pitanju rekla da volim više preparativu....onda sam sada trenutačno jako zadovoljna također sa Eveline proizvodima a za lice volim La Roche Posay.....ali i to se stalno mjenja...volim istraživati.....nisam osoba koja ostaje vjerna samo jednom proizvodu tako da je meni ovo pitanje jako teško za odgovoriti:)


6. Kada bi se djevojke trebale početi šminkati?

Kad im to roditelji dopuste:P
7. Drugi blogovi koje bi istaknula?

joj....pa ne bi ja ovo odgovorila jer onda  ću sigurno nekoga zaboraviti....a  i tako svako malo nekoga reklamiram na svom  facebooku tako da je ovo pitanje u nastavcima   samo što se ova serija prikazuje na facebooku .

8. Cilj tvog bloga?

....da se ja dobro zabavljam  i da pokažem curama da ima dobre kvalitetne preparative/dekorative i u RH......zvučim kao teški nacionalista...:)







I to je to....ostala pitanja mi slobodno postavite u komentarima......:)



Pijani Basic Beauty Limoni lak za nokte

Proizvod je na mojim noktima, a priča ide ovako....u večernjim satima na  rođendanu  od prijateljice u srijedu navečer  znači prije 3 dana  skoro 4 jer je sada nedjelja, u malo pijanom stanju namazala sam ovaj lak na nokte, i po slikama slikanim danas možete se uvjeriti da je još tu....:)


Lak nemam jer je to njen poklon,tako da vam ne mogu pokazati ambalažu  samo pamtim da je to Basic Beauty od Limonia,ni cijenu ne znam  ili je 29 ili 39 kn kako kaže google.....:)


Jednostavno me oduševila njegova postojanost pa sam morala sa vam podijeliti moju sreću i želju da ih kupim još kada su mi tako super kvalitete, lak je namazan u 2 sloja....

minusic je taj da mi se ipak malo okrznuo mali prstic :)

Koliko dugo se vama "zadržava" lak na noktima? Koji vam je najbolji lak kvaliteta/cijana???


subota, 24. ožujka 2012.

moje moderne bolesti koje završavaju na OLIČARKA :)

Tipično sam žensko,kada se tiče rasprodaja i akcija, iako mi ne treba losion za tijelo kada vidim kupi 2+1 gratis, proizvod završi u mojoj košarici....i tako više manje sve....od jogurta do kremica...mislim da bolujem od one bolesti koju nazivaju sopingholičarstvo....ali who cares......još uvijek znam kada treba stati, pa se necu zabrinjavati.....ali kada/ako pretjeram slobodno mi kažite...:)


Tako nešto je bilo i ovaj put, ali se ne žalim, naprotiv smatram ovo jako uspješnom kupnjom,
naime kupila sam 2 nova proizvoda od Pantenea i jedan stari koji sam već koristila i koji  bi uskoro trebao razveseliti nekoga od vas preko facebook igre , samo da vas još malo se skupi:)

U Bipi je bila promotivna akcija za nove proizvode od Pantenea tako da sam svaki serum za kosu platila 27 kn, i rasprodaja paketa Aqua LIght po 21kn, dobra kupnja zar ne??


Za početak samo da vas uvedem u liniju, naravno googlala sam osim što sam shpingoholicarka i googleholičarka  sam tako da vam kopipejstam ( mislim da je i to još jedna vrsta moderne bolesti od koje bolujem)



The normal to thick hair collection with the turquoise labels, called Repair & Protect, is made with micro-nourishers to help lock in moisture deep down, leaving your hair healthy looking and full of shine. Its three key concepts are to restore the hair’s strength against styling damage, protect against future styling damage and help prevent the formation of split ends.


Finally, the Protect & Smooth collection for coloured hair, with the reddish labels, have what they call a double-effect complex to protect your hair while leaving it beautifully smooth. It adds a protective layer to help seal in colour, smoothens the hair surface for healthy looking softness and shine and helps to protect your coloured or highlighted hair against styling damage.


Oprala sam kosu sad prije spavanja nanjela sam i jedan i drugi serum, da isprobam, za sada vam mogu reći da tirkizni serum za vrhove definitivno bolje miriše , da kada stavite serum na ruke i protrljate ga osjetite trenutno miris alkohola koji odmah ishlapi tako da za osobe koje ne vole koristiti  proizvode koje u sebi sadrže alkohol definitivno nije:)




Bolujete li i vi od neke "moderne bolesti"?
Kakvi ste vi sa akcijama kupi 1+1 gratis....ili..... kupi puder na poklon dobivaš maskaru???



četvrtak, 22. ožujka 2012.

Jeste li za kupnju????

VOLITE LI SHOPING? Naravno da da


VOLITE LI UŠTEDE? Naravno da da


Onda je ovaj post za vas, vjerojatno većina vas je već upoznata sa ovim o čemu pišem, a to je grupna kupovina.


Ja vam imam naviku svako jutro prvo pogledati sve kupone koji se nude na internetu  i zbog praktičnosti to onda radim preko stranice svi popusti jer tamo na jednom mjestu vidim što se taj dan nudi za moj grad( ubiti ja škicam dva grada Rijeku i Zagreb)na ovoj stranici je pozitivno to što vidim sve na jednom mjestu i ne moram otvarati 100 mailova na koje sam se do sada preplatila ili direktno otvarati stranice, ali ima i mana a to je da ostavljaju u ponudi i ponude koje su već istekle i zna se desiti da pod ponude za Rijeku stavi i ponude za druge gradove što me užasno živcira pa valja biti oprezan, tako sam jednom kupila masažu u Varaždinu,na sreću uspjela sam stornirati kupnju:)


Do sada sam kupila razne stvari od putovanja do večera, ali ipak najviše kupujem tretmane za ljepotu i opuštanje od wellnessa do frizerskih i kozmetičarskih usluga.


Najpopularnije stranice su  kupime.hr ,kolektiva.hr,ponudadana.hr  ili trebamto.hr ali po mojem mišljenu ne toliko popularne stranice koje možete naći na stranici svi popusti imaju bolje popuste. 


Za uspješnu kupnju treba samo redovito pratiti i ponuda kakvu tražite će doći, znaju se naći i ponude za šminke, tako je za Valentinovo bilo moguće kupiti Collistar make-up set.




Uh,ah,yeah od nedanvo tu su i ponude televizijske kuće NovaTV crnojaje.hr/ ....






Što ste vi do sada kupili, kakva su vam iskustva ?


Želim vam uspješnu kupovinu i do skorašnjega čitanja lijepi pozdrav:)




p.s.Super je to što se više ne treba plačati samo karticama nego većina ponuđača ponuda nudi i plačanje putem uplatnica:)




*sve slike su skinute sa interneta

srijeda, 21. ožujka 2012.

Silikon I farba ide li to zajedno????

Na facebooku sam sa vama dok sam se farbala podijelila svoju  " dubiozu" oko silikona i farbanja,pa evo da vam pojasnim o čemu se radi....
Kupila sam od Keune TInta color Paris chic 9.43 farbu za kosu 60ml kojoj kao i cijeloj liniji je kuma Lejla Filipović, proizvod me privukao zbog cijene koja je identična cijeni kao da kupujete normalnu Keune farbu bez dodataka koji su: šampon za obojenu kosu 8ml,regenerator za obojenu kosu 8ml, 2 ampule Hair Beauty regenerativnog seruma.

Jedino što fali da se ofarbate  u pakiranju je hidrogen, a to je zato jer ovisno o nijansi koju želite postići možete birati 3%,6% 9%12%, o tome koji vam treba imate na poleđini pakiranja , gdje je slikama i riječima sve lijepo objašnjeno.

Što se cijene tiče ovisi gdje se proizvod kupi  mene je koštao 48 kn, a koliko sam vidjela cijena mu niti u privatnim parfumerijama ne prelazi 50 kn.

Uglavnom, super stvar ovog pakiranja osim toga što za istu cijenu kao da kupujete samu farbu dobijete  i dodatke( pogotove je mene razveselile "silikonske" ampule koje i inače znam kupiti i koštaju ovisno gdje ih kupujem oko 13 kn) je da je sve super objašnjeno od toga kako doći do željene nijanse do 6 pitanja o kosi na koje vam stručnjaci Keuna odgovaraju.


No vratimo se sada mojoj dilemi, među tih 6 pitanja baš pitanje broj 6 pita:
"Zašto moja kosa ne prihvaća boju?
Na tržištu postoji veliki broj proizvoda ( najčešće stayling proizvodi, a od nedavno i šamponi) koji sadrže silikone koji nisu topljivi u vodi.
Taloženje silikona na kosi uzrokuje nemogućnost prodiranja boje u kutikulu vlasi. U tom slučaju najbolje da posjetite vašeg Keune frizera koji će vam posebnim tretmanom ukloniti silikone s kose."

 E sada to sam i prije znala, no onom što me zbunilo je savjet na drugom mjestu na kutiji gdje su napomene za uporabu:
...."ukoliko je kosa oštećena, u boju koju ste promiješali s razvijačem dodajte ampulu regenerativnog seruma kako bi vaša kosa bila još zdravija i ljepša i kako biste olakšali njeno raščešljavanje ."




Dodala sam serum u farbu, iako se to zove serum po strukturi je očito da je to silikon, uglavnom boja mi se prihvatila, nije ispala naravno kao i na slici ali to nisam ni očekivala jer sam ja prirodna crnka sa crvenim pigmentom kose, tako da mi boja uvijek vuče na narančasto crveno ili ono po meni najgore žuto....:(


Kosa  stvarno izgleda  zdravo nakon farbanja, ali nije niti oštećeno izgledala prije farbanja jer sam nedavno bila na šišanju pa su mi skinuli ispucane vrhove:)


Želite li isprobati  ovaj način farbanja sa ampulom seruma/silikona????


Da li vam se prilikom farbanja kosa oštećuje, postaje  li slamnata???






ponedjeljak, 19. ožujka 2012.

Soda bikarbona i ja na skoro 100 načina :)



Nakon što sam u  Lushu kupila tablete za pranje zuba od sode, znatiželja me potakla da googlam što sve taj bijeli prah još može, znala sam da je stručnjak za čišćenje i znala sam da izbijeljuje zube i to je ubiti bilo sve za što sam je ja koristila.


Nakon što sam saznala sve te stvari,odlučila sam ih isprobavati, kupila sam veliko pakiranje sode i krenula..... crnim slavima su vam napisana  tj, copipejstani dijelovi što sam pronašla na netu a zelenim/crvenim/plavim slovima vam pišem svoje dojmove ovisno o tome kako me dojmilo.
ah da ne zaboravim, cijena one plave kutijice od Podravke je oko 5kn, a ima i za kupiti  pakovanje od pola kile ili kile  za koje cijena varira ali neki prosjek je oko 30 kn.....








KOSA
  • Već znamo da u svakom šamponu, pjeni za kosu i regeneratoru ima i mnogo onih sastojaka koji su štetni. Želiš li smanjiti njihovo nakupljanje na vlasištu, pomiješaj šaku sode bikarbone sa šamponom i time operi kosu. 
Dok sam pripremala ovu mješavinu izgledalo mi je kao da pripremam blajh , mislim da je ipak previše šaka sode, drugi put ću staviti manje sode  jer mislim da će biti lakše pranje a jednako efikasno, čak mislim da ću stavljati žličicu sode u šampon prilikom svakog pranja, jer jednostavno tjeme se tako dobro opere kao neka vrsta pilinga, a kosa je mekana i sjaji se ...:)

  • Nemaš vremena za šamponiranje? Nemaš brige. Iskušaj suho pranje kose sodom. Pospi malo sode po kosi, zatim je raščešljaj te brzinski 'posuši' fenom za kosu.
Ovo neću ponoviti, kupovni šamponi za suho pranje su mi puno bolji....
  • Ako te muče ispucani vrhovi, soda bikarbona je dobra i za njih. Pomiješaj pola žličice sode s jednom šalicom tople vode te smjesu nanesi na kosu, a nakon toga isperi.
Nedavno sam se šišala pa i nemam baš ispucane vrhove tako da nisam idealna kandidatkinja za ovo testiranje....
Svejedno sam isprobala  i nisam primijetila ni poboljšanja ni pogoršanja..... morati ću ponoviti ovo testiranje i to nakon ljeta kada mi fatalna kombinacija za kosu sunce i more nanese štetu...do tada  se strpite:)
  • Soda je odlična i za čišćenje češljeva, četki i ostalih predmeta kojima održavaš kosu. Namoči ih u vodi u koju si stavila tri žlice sode. Nakon namakanja isperi i lagano očisti četkicom. 
Ovo djeluje,iako meni treba nešto što će ukloniti kosu koja se zapetljala oko iglica na četki, ali super se četkati kada znam da je četka čista iako je samo ja koristim pa tako i buhe da postoje jesu samo moje :) , inače u istu posudu ubacila sam i jedan kist za šminku, e to mi je bilo super jer se baš lijepo oprao i bio je mekan nakon ""kupanja"....


KOŽA
  • Soda se može koristiti za čišćenje lica. Pomiješaj na dlanu malo sode i sredstva za čišćenje lica koje inače koristiš te laganim, kružnim pokretima nanesi na kožu. Nakon toga isperi kako to inače činiš. Koža će postati znatno mekša. Također, neki ljudi kažu da im soda smanjuje crvenilo izazvano aknama. 
Crvenilo izazvano aknama nemam pa o tome ne mogu procjenjivati, ali da je koža mekša, mekša je... tako da ću ovo povremeno  ponavljati kao neku vrstu blagog pilinga....a i nekako na mentalno bazi( čvoknuta sam znam) imam osjećaj da sam se onako baš dobro oprala:):):):)

  • Soda je npr. odlična za grubu kože na petama. Pomiješaj tri dijela sode s jednim dijelom vode te utrljaj na pete.
Kakva bi ja to beauty blogerica bila da imam tvrdu kožu na petama???
Koža je definitivno nakon što namažete noge ovom mješavinom mekša, ali kako djeluje na tvrdu kožu ne znam, a da sam je testirala na nekome tko ima tvrdu kožu previše sam gadljiva...... Super stvar je ta da mi je soda skinula crvenilo od laka  na nožnim prstima.

  • Imaš li osjetljivu kožu kad se radi o uklanjanju dlačica brijanjem, soda može pomoći. U šalici vode razmuti jednu žlicu sode te nanesi na kožu nakon brijanja. Ovako se koža neće upaliti kao inače. Ovo je dobro sredstvo i za dečke koji imaju osjetljivu kožu.

Ovo ću prepustiti nekom pripadniku muškog roda da testira ja ulažem kviska:)
  • Dodajte pola šalice sode bikarbone u vodu za kupanje - koža će vam biti meka. 

Djeluje,mekana je...ovo slobodno probajte...ako sam dobro shvatila soda omekšava vodu i razgrađuje vodeni kamenac pa samim time voda postaje slična kišnici , a svi znamo kako nam kosa postane mekana na dodir kada pokisnemo...e takva će vam biti i koža od ove nazovim je kupke:)

  • Soda bikarbona se može koristiti kao efikasan deodorant - nanesite je pod pazuhe, uklonit će neugodan miris znoja.
Ovog testiranja sam se najviše bojala, jednostavno  sva druga se rade kod kuće i odmah se više manje vidi efekt, a za ovo, da bi testiranje bilo kako treba, trebala sam raditi stvari koje i inače radim sa kupovnim deodorantom , a to znači izaći među ljude....a što ako počnem smrditi??Hoću li i ja zbog sode bikarbone biti jedna od onih zbog kojih ljudi padaju u nesvjest u busu?? I svakakva takva pitanja su mi se motala po glavi...uglavnom ako se odlučite za ovo recept vam je tu,ah da prije nego vam kažem kako je bilo znajte da inače koristim Dove deodorante i oni su mi super, nakon tuširanja nanesem deodorant i tako izdržim 24 sata...ako ne nanesem deodorant smrdim nakon 2-3 sata, tako da bih za sebe rekla da se normalno znojim i normalno smrdim:)

Evo nakon testiranja mogu vam reći, djeluje, ali nije to za mene, jednostavno ja sam sebe svakih 15 minuta "snifala".... naučena sam na deodorante u spreju koji su krcati svim onim štetnim stvarima, i znam da nisu dobri, ali jednostavno ja sam se  sa ovim osjećala nesigurno....iako je izdržao 24 sata i nije bilo nikakvih iritacija...jednostavno nezgodno mi ga je nanositi i zbog navike nanošenja deodoranta u spreju i svoje lijenosti  ovo neću ponoviti.


NJEGA USNE ŠUPLJINE

  • Soda osvježava dah i izbjeljuje zube. Gurni četkicu u čašu u kojoj je rastopljena soda i time iščetkaj zube. Također možeš i četkicu na kojoj je pasta gurnuti u istu otopinu te tako oprati zube.
ovo sam i inače radila i prije, moja zubarica je jako protiv toga jer kaže da soda uništava zubnu caklinu, tako da nije za preporučiti jer zubi postaju osjetljivi na toplo hladne promjene .....ali da postaju bijeli postaju...da soda djeluje na bjelinu djeluje....ali pazimo na zdravlje pa rađe ne radimo to...ili ako već radimo neka bude rijetko i nakon toga operite zube nekom pastom koja štiti caklinu.

  • Za čistu četkicu – ostavi je da se preko noći namače u otopini sode i vode.
O ovome mislim isto kao i za četku za kosu, super je znati da je dezinficirano, ali da li stvarno je ili nije ja ne mogu reći jer nemam mikroskope i sva čuda tehnike kojima mogu to utvrditi

NOKTI
  • Malenu četkicu (ili staru četkicu za zube) namoči u vodi u kojoj je otopljena soda te prelazi preko noktiju. Ovako koža oko noktiju omekša i lakše ju je otkloniti. Također, nokti će postati čvršći.


ja sam ovdje primijetila jednu drugu stvar, primijetila sam da nokti koji su žučkasti od raznih lakova dobivaju opet svoju prirodnu boju, tako da sam ih ja nakon četkanja još držala u posudici sa vodom i sodom 2-3 minute, za to da kožica omekša i nisam nešto baš sigurna omekša koliko i omekša ako se ruke drže u posudi obične vode.





Koristite li i vi sodu u svrhu ljepote??
Hoćete li isprobati nešto od ovoga što sam podijelila sa vama??


nedjelja, 18. ožujka 2012.

Sama svoja majstorica

Kako je moj post o miteserima, pogotovo recept kako napraviti sami svoje patchove uz pomoć gaze i jaja odlično prošao, odlučila sam vam reći koje još stvarčice radim sama.


Osim što sam kozmetikofil veliki sam čajofil tako da u  hladne dane a i tople znam  popiti i do 2 litre čaja dnevno,u barovima  uz čaj dolazi i med a zbog njegove kalorijske vrijednosti  ne koristim ga često pa ga spremam u torbu . Uz med odmah uzmem i 2-3 vrećice smeđeg šećera i evo mi sastojci za piling za lice.


 Nakon što lice dobro istrljam ovim pilingom koža mi odmah živne, postaje sjajna i mekana.


Nakon pilinga ako ne nastavljate sa maskom nanesite hidratantnu kremu, piling ovisno o tipu kože možete radit i više puta tjedno pogotovo ako ste skloni miteserima, za suhi tip kože ipak koristite piling samo jednom tjedno.
Ako imate mrljice po licu, možete dodati u piling i par kapi limunovog soka.( ovu vrstu pilinga ja prakticiram na rukama, pogotovo prije odlaska na sunčanje )


maska od jaja


Nakon pilinga prelazim na masku za lice, zadnje vrijeme mi najviše paše maska od bjelanjaka jer mi skupi pore.




Evo kako je to radim, uzmem 2 jaja(samo bjelanjak) nanesem ga na lice i ostavim da tako stoji najmanje 20 minuta, nakon toga mlakom vodom isperem lice.





Sa ona 2 žumanjka od jaja koja su vam ostala od maske za lice možete napravit majonezu.
Majoneza nije zdrava za liniju ali je sjajna za kosu jer sadrži sve sto kosa voli jaja limun ulje... povremeno je znam napraviti......iako zbog lijenosti  češće samo stavim onu kupovnu.... zamotam si glavu kapama za tuširanje i ručnicima te odem tako spavati , drugi dan temeljito operem kosu jer inače mirišem kao francuska salata i kosa mi blista :)






Toliko od mene iz kućne radionice čitamo se....pusa:)