Translate

srijeda, 27. lipnja 2012.

Settima zubna pasta protiv zubnih naslaga i obojenja

 Ide post u crticama......:)


Ja:
   -ne pušim
         -pijem puno čaja
               - povremeno pijem kave
Informacije o proizvodu:
-kupljeno u Mulleru za oko 14 kn




*pjesmica za nostalgičare :)

Ja sam se uglavnom čokoladom hranio
I nije bilo toga tko bi mi zabranio,
Punjenih bombona pojačane doze -
Najbolja je stvar protiv nervoze.
Šubi-dubi-dubi, sad me bole zubi,
Ne pomaže ništa kalodont u tubi,
A najveći problem zapravo mi stvara
To što moram hitno kod zubara,
To što moram kod zubara,
To što moram sutra hitno kod zubara,
To što moram sutra hitno kod zubara.
Na na na na, na na na na,
Na na na na na na na na na na na na,
Na na na na, na na na na,
Na na na na na na na na na na na na.
Uvijek sam ostavljao šnicle i salate
Slušajući prijekore zabrinutog tate,
Već sam oguglao na njegove riječi,
Al’ nešto drugo hoće da me spriječi.
Šubi-dubi-dubi, sad me bole zubi,
Ne pomaže ništa kalodont u tubi,
A najveći problem zapravo mi stvara
To što moram hitno kod zubara,
To što moram kod zubara,
To što moram sutra hitno kod zubara,
To što moram sutra hitno kod zubara.









Dojmovi:

-ok proizvod, neće se desiti čudo kao da idete na izbjeljivanje kod stomatologa,ali koju žuta nijansa se izgubi.... ja sam zadovoljna :)
-okus je normalan
-pasta sadrži fluorid  tako da je ne bi trebalo zloupotrebljavati, na originalnom pakiranju piše (što nije stavljeno na hrvatsku deklaraciju)  da ima 1400ppm fluorida
-pakiranje od 25 ml mi je bilo dovoljno za 7 dana 2/3 pranja dnevno









Imate li problema sa žutim zubima???

utorak, 19. lipnja 2012.

Pantene Instant Protection & Shine Spray




                 

                      Din don....din don.....

                            Tko je??

                   Pošta za vas iz Pantenea :)




I tako stigao je paket iz Pantenea sa novim proizvodom za testiranje.
Proizvod naziva Instant protection & shine spray nanosi se na vlažnu kosu odmah nakon pranja,ne ispire se..... Dovoljno je par puta napraviti špric-špric i kosa će vam biti zaštićena i sjajna.





























Zašto vam treba još i ovaj proizvod uz sve one koje već imate?


Osim što ste žena i takvih proizvoda nikada dosta i to što je ljeto ..... toplo je......znojimo se.......češće  peremo kosu......... i sve to  dovodi do toga da se boja brže ispire..... ovim proizvodom nakon pranja  kose sa preparatima iz Protect & Shine linije  produžujemo vijek boji,te dajemo sjaj i potrebnu zaštitu ........




Dojam:
  • lijepo miriše
  • laka uporaba jer nema prljanja ruku 
  • daje prekrasan sjaj kosi
  • ok je kao podloga za peglanje
  • ne masti pretjerano
  • u kombinaciji sa šamponom/regeneratorom iz linije  Protect & Shine  boja  je postojanija....duže se zadržava sjaj 
-ovaj proizvod po meni nema mane  i to mi je baš čudno... ...:)












Tvrtka Pantene o proizvodu kaže:"Balzam u spreju Pantene Instant Protection & Shine Spray. Pomaže zaštititi obojenu kosu i daje sjaj.

Pantene Pro V predlaže vam malo drugačije sprejeve. Rezultati su vidljivi odmah.

Ovo je sprej za svakodnevnu uporabu koji štiti vašu kosu od oštećenja uzrokovanih oblikovanjem (peglanjem, kovrčanjem). Ovaj sprej treba raspršiti po kosi na samom kraju oblikovanja frizure.

KADA I KAKO KORISTITI?
Nanijeti jednom dnevno po cijeloj kosi. Ne ispirati.

Preporucena maloprodajna cijena je: 27,90kn"



Koristite li sjaj za kosu???


PRuzorak

nedjelja, 17. lipnja 2012.

Schwarzkopf Perfect Mousse ili ti ga boja u pjeni :)

Prekjučer kupljena..... jer je 50 % snižena sa DM 150 bodova knjižicom (oko 25 kn), sinoć sam se bojala i odmah ravno u glavu --> nije mi dobra, ali to je boja bez amonijaka i to joj je dobra obrana!!!

Do sad sam probala boje u pjeni od L'oreala i Palette i ova mi je "najgora", ok da ja radim ludosti......pa iz crne idem u plavo(crni korijen ostatak kose već je plavi) ali to sam radila i sa prve dvije boje i one bolje prekrivaju te boja više liči na onu sa slike,ali one nisu bez amonijaka..... one više isušuju kosu.....e sad same važite bolje prekrivanje ili malo slabije prekrivanje ali manje oštećena kosa.
(Meni konkretno zbog mojih spaljenih pramenova tj.kose..... ovakve boje bez amonijaka,,,,,, dok mi se kosa ne oporavi ili ti ga dok je još malo ne podšišam i ne nahranim sa svim mogućim preparatima ........savršeno odgovara)


Zašto je ok koristiti boje u pjeni?

  • lako se nanose, 
  • nema frke oko toga da nećete sve sami prekriti,nema onog leopard efekta da budete na fleke
  • ako ste nespretni/nestručni/početnici ovo vam je definitivno lakši način bojanja, 
  • u odnosu na onu klasičnu boju u kremi dobije se više proizvoda,iako kada vidite tekućinu, a ne pjenu..... može vas uhvatiti panika da se nećete imati čime bojati...no pjene ima i ima i ima.....
-dodatne info filmice, slikice  na stranici http://www.perfectmousse.com.hr


Vaša iskustva sa ovom pjenom??? Iskustva sa drugim pjenama???



utorak, 12. lipnja 2012.

Avon Cellu Defy




Nakon 1 tube i redovitog mazanja ujutro i navečer mogu vam reći,
krema sama nije dovoljna......
treba i vježbati.........pa bi se vjerojatno vidjeli učinci, ovako učinaka nema....znam sama sam si kriva.....pa tako....... ako ste i vi ljenoguzi krema nije za vas....za vas kao i za mene je čarobni štapić.....:)







Avon kaže"Revolucionarni kompleks karambole pojačava djelovanje enzima ključnog u staničnom sagorijevanju masnoća. Ujedno, sagorijevanje je zaslužno za razbijanje molekula masti - glavnog izvora celulita - u manje dijelove. Testiranja na modelima ekvivalentnima koži pokazala su da se time trostruko ubrzava prirodan stanični proces sagorijevanja masnoća, a Intenzivni anticelulitni tretman s karambolom zapravo predstavlja učinkovit lijek, djelotvoran čak i u slučaju tvrdokornog celulita.

Pa što čekate... proljeće je krenulo, treba se pripremiti :) "







 E sad svatko ima svoj način vježbanja....koji je vaš??  Volite li vježbati???

ponedjeljak, 11. lipnja 2012.

Durance-Hydratation Abricot Lip Balm



Balzam Hydratation Abricot  je kremaste strukture, lagano je narančasti i osnovna funkcija mu je da vlaži i štiti usne.
Miris mu je jako jako jako blag....možda po meni i previše blag po marelicama, a i okus nije baš previše fini, valjda sam ja očekivala nešto kao Juicy Tubes, ali ovo je ubiti skroz drugi tip proizvoda i sve u svemu je ok, nije dekorativa nego je preparativa i svoju osnovnu namjenu....... hidratizaciju i zaštitu sasvim dobro obavlja.

Poznato je da ulje marelice koji je jedan od osnovnih sastojaka ovog balzama hidratizira,shea maslac štiti usta od isušivanja a vitamin E vrši zaštitu protiv štetnih učinaka  slobodnih radikala...... toliko od mojeg google istraživanja.

Bitno je još reći da proizvod nije testiran na životinjama, da ne sadrži silikone, paraben niti phenoxyethanol a sve je to bljak bljak bljak....i da svi sastojci koji to mogu biti su iz organskog uzgoja:)


Tubica ima 15 ml a koja joj je cijena ne bih znala jer sam ju dobila na poklon ( volim takve poklone)


Volite li blage ili intenzivne mirise proizvoda za usta???

utorak, 5. lipnja 2012.

Post bez riječi...ajde sa malo riječi ... Catrice-180 hot or not?

To malo riječi je..... to da sam lak nalakirala jučer ujutro, a slikala sam si ruku danas ujutro.....
Lak se zove Catrice 180 Hot or not??? I definitivno je not!





Kakva su vaša iskustva sa Catrice lakovima???


nedjelja, 3. lipnja 2012.

Problemi sa nečistom kožom-sona gel

(Post sam napisala prije više od mjesec dana ali sam zaboravila na njega...sorry:)  )


Ovaj post je nezgodan, odmah ću vam objasniti i zašto, naime ova se krema izdaje na liječnički recept, ali može se bez problema dobiti u svakoj apoteci za oko 80 kn, meni ju je prepisao dermatolog i od kada ju koristim u kombinaciji sa Effaclar duo, moji problemi sa nečistom kožom su nestali.

Ja nemam akne.... nego imam puno, tj. imala sam puno mitesera i potkožnih prišteva te pokoji bijeli i to je tako već godinama, koristila sam sve i svašta..... nemam ginekoloških..... ni hormonalnih problema, nemam policistične jajnike čak sam i ginekologe mijenjala da se uvjerim da je tome tako, jer su meni prštevi napadali područje oko brade ili ti ga od ušiju pa do brade uz krajeve lica, ali naravno bilo ih je i po obrazima a to su kako narod kaže glavni pokazatelji da nešto nije u redu sa jajnicima.....Uglavnom to moje nečisto lice su doktori prepisivali stresu i ima u tome nešto, kad sam na odmoru moje je lice izgledalo bolje,ali nikada nije izgledalo potpuno čisto...ah taj stres.... uglavnom od dermatologa...... a bila sam kod njih tri uvijek bi se vračala  doma sa puno novih kremica i bankrotom....bila sam i na dermoabraziji i na aha kiselinama i ništa nije pomoglo, lice bi se nešto popravilo ali i dalje bi izgledala kao pubertetlija:) Jednostavno da skratim.... ja sam bila "puna bijelog" , mogla sam kod kozmetičarke na čišćenje slobodno odlaziti svakih 7 dana.... uvijek bi imala što istiskivati :(

A onda je došla SONA:)
Ide sada kronologija :
Prvo mazanje i lice podnošljivo pecka i crevni se 20 minuta nakon mazanja......drugo mazanje lice još više pecka i crveni se 20 minuta nakon mazanja...tjedan dana mazanja  a ja sam prištavija nego prije  što sam počela koristiti kremu jedino što se sada više ne crvenim nakon što je nanesem ....sva sam puna bijelih gnjojnih prišteva...a nos i čelo se perutaju, stežu i peckaju...odlučujem da neću ja to više mazati....mažem samo plavu Nivea kremu jer me jedino ona nije pekla, peklo me i stavljanje Effaclar duo kreme i svih drugih hidratantnih kremica.......odlazim opet kod dermatologa i tražim nešto drugo....dermatolog neće ni čuti...:) .....moram nastaviti mazati Sona gel iako sam ja uvjerena da ne djeluje....ali ajde kažem sama sebi mazati ću do kraja tu tubicu....., dermatolog me savjetuje da je mažem svaki drugi dan Sona gel...ili svaki treći, a između da mažem Effaclar duo i da kupim neku jaku hidratantnu kremu  za dan .....poslušam ga.....
Nakon mjesec dana lice je skoro pa savršeno....nakon tri mjeseca lice je  savršeno.....tu i tamo zna se pojaviti koji potkožni pred one dane, ali ja mogu napokon izaći iz kuće i bez pudera:) Mažem Sonu sada  svaki 3 dan a između mažem Effaclar duo i po danu kremice koje testiram za blog:)


Znači, kao što sam rekla ovo je škakljivi post jer se krema izdaje na liječnički recept, a ja nisam ni dermatolog ni doktor....pa sada vi sami odlučite hoćete li je ili nećete kupit....mislim da je ovo ipak koristan post za onoga kome su  prepisali Sonu, jer može vidjeti kakve sam ja probleme imala na početku, pa da ako ga iste muke snađu  ne gubi nadu...:)

Ako vas još to zanima slobodno pitajte u komentarima....


UPUTA O LIJEKU

SONA® gel
adapalenum
Prije upotrebe lijeka pažljivo pročitajte ovu uputu.
Uputu nemojte baciti. Kasnije ćete ju možda trebati ponovo pročitati.
Ako trebate dodatne obavijesti, zatražite ih od svog liječnika ili ljekarnika.
Liječnik je propisao ovaj lijek samo za Vas. Nemojte ga davati nikomu drugom jer bi mu mogao naškoditi, čak i ako ima simptome jednake Vašima.
Ako primijetite da je neželjeni učinak lijeka postao ozbiljan ili uočite neželjeni učinak koji nije naveden u uputi, obavijestite o tome svog liječnika ili ljekarnika.
U ovoj uputi možete pročitati sljedeće:
1. Što je SONA gel i za što se primjenjuje?
2. Što morate znati prije nego počnete primjenjivati SONA gel?
3. Kako primjenjivati SONA gel?
4. Mogući neželjeni učinci SONA gela
5. Rok valjanosti i čuvanje SONA gela
6. Dodatni podaci o SONA gelu
1. ŠTO JE SONA GEL I ZA ŠTO SE PRIMJENJUJE?
SONA gel je lokalni pripravak za liječenje akni, čija djelatna tvar pripada skupini retinoida.
Djelatna tvar adapalen ima protuupalno djelovanje te ublažava osjetljivost i nadraženost kože.
SONA gel se primjenjuje na lice, prsni koš i leđa, na područja kože zahvaćena miteserima, aknama i prištićima.
2. ŠTO MORATE ZNATI PRIJE NEGO POČNETE PRIMJENJIVATI SONA GEL?
SONA gel ne smijete primjenjivati:
- ako ste preosjetljivi na adapalen ili na neki od pomoćnih sastojaka ovog lijeka.
Što biste trebali izbjegavati tijekom primjene SONA gela?
Nemojte nanositi SONA gel na oštećenu (posjekotine i ogrebotine) ili Suncem opečenu kožu.
Ako SONA gel nanosite na lice izbjegavajte područje oko očiju, usta, rubova nosa, kao i druga osjetljiva područja.
Ako gel dođe u kontakt s očima, potrebno ih je odmah isprati toplom vodom.
Trebate izbjegavati prekomjerno izlaganje Suncu i umjetnim izvorima UV zraka tijekom primjene SONA gela. Preporučuje se korištenje proizvoda s UV zaštitom i nošenje zaštitne odjeće preko oboljelog područja tijela za vrijeme trajanja liječenja.
Ako koristite kozmetičke proizvode, oni ne smiju imati komedogeno i adstringentno djelovanje, tj. ne smiju izazivati mitesere ili isušivati kožu.
Istodobna primjena drugih lijekova
Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje uzimate ili ste nedavno uzimali, uključujući i one koje ste kupili bez recepta.
Drugi proizvodi za liječenje akni, koji sadrže benzoil peroksid, eritromicin ili klindamicin, se mogu primjenjivati istodobno sa SONA gelom. Njih nanesite ujutro na zahvaćena područja, a SONA gel navečer.
Trudnoća i dojenjePitajte svog liječnika ili ljekarnika za savjet prije nego počnete koristiti bilo koji lijek.
SONA gel se ne smije primjenjivati u trudnoći jer nema dostupnih podataka o sigurnosti primjene adapalena tijekom trudnoće.
Ako ste žena u reproduktivnoj dobi, kada postoji mogućnost začeća, trebate poduzimati odgovarajuće kontracepcijske mjere tijekom primjene SONA gela.
Ako dojite, nemojte primjenjivati SONA gel na područje prsnog koša. Pazite da Vaše dojenče ne dođe u dodir s bilo kojim drugim dijelom tijela na koji ste nanijeli SONA gel.
Upravljanje vozilima i strojevimaSONA gel nema utjecaja na sposobnost upravljanja vozilima i strojevima.
Važna obavijest o nekim sastojcima SONA gelaOvaj lijek sadrži propilenglikol (E 1520) koji može izazvati nadraženost kože i metilparahidroksibenzoat (E 218) koji može uzrokovati alergijske reakcije (neke mogu biti i odgođene).
3. KAKO PRIMJENJIVATI SONA GEL?
Pri primjeni SONA gela strogo slijedite upute koje Vam je dao Vaš liječnik. Ako niste sigurni kako trebate primjenjivati ovaj lijek, zatražite savjet od svog liječnika ili ljekarnika.
SONA gel se nanosi navečer, prije odlaska na spavanje, osim ako Vaš liječnik ne odredi drugačije.
Prije primjene gela područje kože s aknama operite temeljito vodom. SONA gel se nanosi na čistu i suhu kožu.
Vršcima prstiju nanesite gel u tankom sloju na zahvaćena područja i nježno utrljajte.
Nakon primjene SONA gela ruke operite s dovoljnom količinom vode.
Koliko dugo možete primjenjivati SONA gel?
Nakon 3 mjeseca primjene SONA gela posjetite liječnika kako bi on ili ona procijenio poboljšanje akni.
Ako ste zaboravili nanijeti SONA gel
Ako ste zaboravili nanijeti SONA gel učinite to čim bude moguće i zatim nastavite prema uobičajenom rasporedu. Ne primjenjujte povećane količine SONA gela kako biste nadoknadili dozu koju ste propustili.
Ako ste primijenili više SONA gela nego što ste trebali
Nikad ne primjenjujte više SONA gela nego što Vam je propisano.
Ako nanesete preveliku količinu gela nećete se prije riješiti akni, ali se na Vašoj koži mogu pojaviti crvenilo i nadraženost. Također se mogu javiti ljuštenje i osjećaj neugode.
U slučaju da ste prekoračili preporučenu dozu, odmah se posavjetujte s liječnikom ili ljekarnikom.
Ako ste zabunom progutali SONA gel
Ako ste Vi ili netko drugi zabunom progutali SONA gel, odmah obavijestite svog liječnika.
DjecaNe preporučuje se primjena SONA gela kod novorođenčadi i male djece.
4. MOGUĆI NEŽELJENI UČINCI SONA GELA
Poput svih lijekova i SONA gel može izazvati neželjene učinke u nekih bolesnika, kao što je nadraženost kože. Povremeno se mogu javiti bockanje i osjećaj pečenja na mjestu primjene.
Može se javiti i crvenilo, suhoća, ljuštenje ili krhkost kože. U rijetkim slučajevima mogu se javiti nadraženost i oteklina vjeđa.
Ako primijetite osjetljivost ili nadraženost kože tijekom liječenja, prekinite primjenu SONA gela i obavijestite svog liječnika. On ili ona Vam može savjetovati da smanjite učestalost primjene ili privremeno prekinete liječenje.
O svakoj nuspojavi obavijestite svog liječnika ili ljekarnika!
5. ROK VALJANOSTI
Rok valjanosti je otisnut na pakiranju.
Lijek ne smijete primijeniti nakon isteka roka valjanosti!
6. NAČIN ČUVANJA LIJEKA
Lijek treba čuvati pri temperaturi do 25ºC.
Lijek čuvajte izvan dohvata i pogleda djece!
7. DODATNI PODACI O SONA GELU
Što sadržava SONA gel?Djelatna tvar je adapalen.
Jedan gram gela sadržava 1 mg adapalena.
Pomoćne tvari:
Dinatrijev edetat; karbomer 940; propilenglikol; metilparahidroksibenzoat; fenoksietanol; poloksamer 182; natrijev hidroksid; voda, pročišćena.
Farmaceutski oblik i sadržaj pakovanja
Gel.
30 g gela u polietilenskoj tubi s plastičnim zatvaračem, u kutiji.
Ime i adresa nositelja odobrenja/proizvođača
BELUPO lijekovi i kozmetika, d.d.
Ulica Danica 5
48 000 Koprivnica, Hrvatska
Datum revizije upute
Svibanj 2008.

Muči li vas nečista koža???

petak, 1. lipnja 2012.

Maskare

Ovim postom sam naučila da za pisati post treba odvojiti dosta vremena i da slike ne trebaju biti šlampave.....uglavnom slike su nastale u manje od 5 minuta, oko je crveno....ali mislim da se može skužiti koja je maskara ok, sve su od L'oreala sve ih koristim i sve su mi ok, samo što ja volim staviti 2,3 sloja a ovdje je samo jedan i volim pedantnije češljati i prije uvijačem uvinuti trepavice.....niti jedna maskara mi se ne packa, samo se vodootporna teže  skida i već se osušila što se vidi po slikama :) Naravno i obrišem štapičem ovo što zapackam ali danas sam se žurila...pa nisam....obećajem drugi post će biti bolji......:)

 moje "golo" oko :)



















 Koristite li vi L'oreal maskare, koja vam je najbolja????


torta za mene..:)

Danas mi je rođerndan i gledala sam si malo kakvu bi tortu.......ovo nije post ovo je sprdnja.....ali slike su tako lijepe da sam vam ih morala staviti, a i znam da će pravi šminkoljupci uživati...:)