Translate

ponedjeljak, 27. veljače 2012.

Essence fix&matte translucent loose powder

Fiksatore sam počela kupovati kada se pojavio facebook....a ja u 4 ujutro na slikama  izgledala kao slika od  Salvador Dalia -Soft Watch  :)
Jednostavno šminka bi pala ne toliko sjenila koliko puder i to bi onda izgledalo grozno jer bi oči bile naglašene a podloge više ne bi bilo.....


Moj prvi fiksator je bio od Art decoa Fixing powder i još sam mu i danas vjerna ( o njemu neki drugi put), ne preferiram fiksatore u spreju zbog svoje masne t-zone nego volim baš te u prahu jer mi oni dodatno još matiraju lice dok sam se sa ovima u spreju znala sjajiti.


Ovaj post je za fiksator Essence fix&matte translucent loose powder koji je puno jeftiniji od Art decovog, a meni je "solidno dobar"    za svaki dan iako ne drži toliko dugo kao Art deco , tako da ih ja kombiniram ovisno o prigodi i koliko mi je dugo bitna taj dan postojanost šminke ili ti ga koliko ću biti među ljudima .


Fiksator je bitno nanositi u laganom sloju po mogućnosti kabuki kistom,nakon što ste totalno završili sa procedurom šminkanja,od tekućeg pudera do pudera u kamenu ili rumenila ovisno što taj dan imate u planu nanjeti. Kažem u laganom sloju jer inače si ja osobno zbog sitnih dlačica na licu izgledam kao da sam puna peluda......i to onda možda izgleda lijepo na slikama ali u živo baš i ne :)


Fiksator vam izgleda kao običan puder ili staub šećer ali vas to ne treba plašiti ta bjelina se gubi na licu, tako da je  ubiti fiksator na vašem licu bezbojan.


Ovaj fiksator tj. puder  je savršen za matiranje, pogotovo za masni tip kože jer izvrsno matira tako da neće biti sjajenja t-zone....  što je ubiti meni i najbolja stvar ovog proizvoda i zbog čega ću ga ponovno kupiti.






UKRATKO:


  • IZVRSNA CIJENA OKO 35 KN ZA 15.5 G
  • IZVRSNO MATIRA  , NEMA SJAJENJA KOŽE
  • NEMA U SEBI NIKAKVOG SHIMMERA
  • DRŽI PODLOGU I DO 6 SATI NA MJESTU
  • UGODAN NEUTRALAN MIRIS
  • SUPER PAKIRANJE KOJE OMOGUĆUJE LAGANO NANOŠENJE ZBOG RUPICA KOJIMA SE IZVRSNO MOŽE DOZIRATI I TAKO NEMA RASIPANJA PROIZVODA ( osobno lagano prije nego ga se spremam nanjeti podrmam zatvorenu kutiju  i onda samo na kist natapkam ono što je kroz rupice izašlo na površinu)
E da , skoro sam zabravila, isprobala sam ga stavit na lice bez ikakvog pudera i kreme.... odmah ujutro nakon umivanja i to samo vodom , nisam imala što pokupiti papirićima sljedeća tri sata što je za moju t-zonu ravno čudu.








 Jeste  li isprobali  ovaj proizvod kakvi su vaši dojmovi??




p.s.- Dok sam pisala ovaj post muku sam mučila sa time  da li proizvod nazvati puderom ili fiksatorom .... tako da mi nemojte zamjeriti što ga malo nazivam puderom malo fiksatorom, jednostavno ga ne mogu kategorizirati.







Kruta pasta za zube Dirty Lush

Ja moram sve probati ....tako je bilo i sa krutom pastom u  tabletama Dirty-Lush za pranje zubiju.
Prva stvar koja mi je pala na pamet kad sam ih vidjela je da će biti korisne za putovanja jer zauzimaju malo prostora  i mogu si ih spremiti taman točan broj koliko mi treba za putovanje.....

Nakon što sam ih koristila 3 dana mogu vam reći da primječujem  :
zubi su mi pobijelili - to pripisujem soda bikarboni
zubi su mi postali osjetljivi na hladana i topla pića- i to isto pripisujem soda bikarboni , naime ove zubne tabletice kako mi je rekla teta u trgovini nemaju fluor koji ljudi iz  Lush-a smatraju kancerogenim, nego im je baza soda bikarbona....a pak moja zubarica kada je pitam da li si mogu izbijeljivati zube sa soda bikarbonom govori da će mi to uništiti caklinu. Pa sada ti znaj  koga slušati.....

Što se okusa tiče, osjeti se soda bikarbona pa sada to ovisi o vama koliko će vam smetati ,ja sam se nekako već naviknula iako mi je prvi put bilo dosta neuogodno, previše kredasto, a i okus/miris po menti mi je previše intenzivan iako je dah nakon uporabe jako svjež. Mislim da bi Lush mogao pronaći neko sretnije riješenje što se okusa tiče .


Uglavnom da skratim.....

pozitive su:

  • super za putovanje
  • izbijeli zube
  • osobno dok ih razgradim duže perem zube sa njima nego sa običnom pastom za zube
  • zabavne su jer su neobične i fora im je kutija
  • daju osjećaj svježine i čistoće
  • zauzimaju malo prostora ( pogodna za put)
a negative su 
  • osbno okus mi nije baš nešto
  • imaju mi kredasti okus
  • slane su mi, to je valjda od soda bikarbone
  • mislim da su za HR prilike skupe 27kn za 40 komada
  • moji zubi su sa njima postali osjetljivi na toplo/hladne promjene

za više informacija pogledajte Lushov katalog na stranici 32, tamo imate i ilustraciju kako se koristi.

Uz ovu kutiju koju sam kupila uzela sam si i testere od  svih drugih krutih pasta za zube koje Lush nudi....kada otkrijem koje mi odgovaraju najviše idem po novu kutiju jer ovo je previše cool da ne bi bilo u mojoj kupaonici.



Jeste probali  ili želite probati???

Testiranje postojanosti Pret a porter craking crne boje broj 02 Deborah Milano

Prvo velika isprika za slike, znam očajne su i ne možete dobit pravi dojam.

Drugo ovo je nastavak na moj prijašnji post o pret-porter-cracking-crne-boje-broj-02-deborah-milano koji sam bez problema uspješno zamijenila u DM-u.

Treće kod lakova mi je najbitnija postojanost, zato sam ga i testirala  3 dana, pa vam to ovim postom predstavljam.

  • Prvi dan
Nalakirala sam nokte sa različitim lakovima različite cijene i kvalitete  te pustila da se posuše oko 15 minuta.
Nakon toga nanjela sam  u jednom potezu lak kao što sam pročitala u DM-u na kutiji gdje su lakovi posloženi od gore prema dolje, namjerno sam na neke nokte nanjela više a na neke manju količinu laka ( od malog prsta prema palcu nanosila sam sve više laka) tamo gdje sam nanjela više i efekt je bolji jer ispucani dijelovi su deblji i samim time vizualno ljepši ali ni pretjerivanje nije dobro, jer  dolazi do efekta da izgleda kao da vam je crna žvaka zalijepljena na nokat a ne da su lakirani  kao što se desilo sa mojim kažiprstom.


Dojmovi?
Gdje su te šljokice koje su prisutne u bočici laka, gdje se izgubio sjaj  laka koje sam stavljala kao podlogu?? Zašto mi to sve izgleda tako neuredno , jedino mi na bijelom laku izgleda ok....namjerno nisam htjela stavljati topcoat ili neki bezbojni lak visokog sjaja da vidim koliko će lak trajati iako su preporučeni od strane proizvođača.


  • drugi dan
Lak je i dalje na svojem mjestu (jedino se malo skinuo sa bijeog nokta gdje sam podlogu stavila u 2 sloja) iako ja skrivam ruke kao zmija noge jer mi sve to izgleda jako neuredno.


  • treći dan
Na kraju drugog dana na nokte sam nanjela topcoat  otišla prati kosu / suđe ( znam da su to neprijatelji lakova za nokte, ali mora se raditi)....i desilo se ono čega sam se i bojala, zbog toliko slojeva laka na noktima.... lak se počeo ljuštiti...i to na nekim dijelovima samo crni dio...dok na drugima sve....
Topcoat je doveo do toga da su mi nokti postali sjajni i da su se šljokice iz laka napokon počele  vidjeti ( nažalost zbog mojeg lošeg aparata nisam vam u mogućnosti to prikazati)




Zaključak
-ovo nije lak za svaki dan jer iziskuje puno slojeva tako da se i lako ljušti
-treba izabrati dobru bazu koja će efekt ispucanih noktiju maksimalno valorizirati
-obavezno treba na njega nanjeti prozirni lak visokog sjaja ili još bolje top coat
-nije lak za nanošenje, treba se dobro ispraksirati oko količine  koju treba u jednom potezu nanjeti, mislim da bi ga bilo lakše nanjeti da je četkica šira
- mislim da je poprilično skup za tako malu količinu laka


Kakva su vaša iskustva sa ovim ili nekim drugim lakom koji daje efekt ispucanosti?

nedjelja, 26. veljače 2012.

Catrice Photo Finishi

Ima jedan puder kojeg svi hvale zbog cijene oko 50 kn i teksture....međutim meni koja imam masnu t-zonu i sklona sam prištićima nikako ne odgovara   radi se o Catrice Photo Finish puderu.
Puder bi trebao trajati do 18 sati, što od njega niti ne tražim, ali već nakon maksimalno 2 sata ja sam se sjajila, pa sam ga morala dobro matirati puderiom u prahu.


Uglavnom, puder možda nije loš za nekoga tko ima suhu ili normalnu kožu ali za nekoga kao ja, sa masnom t-zonom zahtjeva dosta posla od upotrebe korektora za prikrivanje nepravilnosti jer on nije dovoljno guste teksture za takav posao....do stavljanja prije njega krema protiv sjaja kože i onda još čestog matiranja.
Uz sve to imao mi je i odbojan miris.


Nemam više puder da vam ga pokažem jer sam ga prosljedila dalje kako meni nije odgovarao zato su i slike skinute sa neta.


Jeste li probali ovaj puder, jel odgovara vašem tipu kože?

subota, 25. veljače 2012.

borovnice....njami Lush

Maškare su gotove??? hm ne jos.... malo sam se poigrala....:)
Sastav ove Lush-ove maske za lice koja smiruje kožu  možete pročitati  na stranici 30 . Koliko se sjećam što sam se informirala prilikom kupnje ima u sebi borovnice i od tuda boja i antioksidansi te kamilicu pa od tuda smirujući efekt.
Nakon što sam se istiskala i napravila kućni piling  nanjela sam masku prstima  otežano jer se mrvi i teško razmazuje ( što mi je čudno jer je držim u frižideru i nemam je duže od 5 dana), ne peče i koža stvarno nakon što sam je držala 10 minuta ima zdrav i odmoran izgled.
Negativna stvar je cijena od 56kn za 100g ali nažalost to su Lushove cijene...ali opet kada nešto vidim da daje rezultate nije mi žao dati novac...


Btw jeste li vidjeli Lush-ov katalog, meni je baš super što  ne koriste  photoshopirane modele, a vama??

Effaclar duo -La Roche Posay

Kao što sam obećala predstavljam vam Effaclar duo koju mi je preporučio dermatolog, koristim je nešto više od mjesec dana i zadovoljna sam.

Nemam problema sa policističnim jajnicima, ali imam prištiće po bradi i obrazima dok mi  se Tzona masti , a ostatak lica je normalan znači spadam u mješoviti tip sa dodatkom prišteva koji variraju od potkožnih do onih bijelih koje ajme meni stišćem:)

Effaclar duo je vodenaste strukture potrebna je jako mala količina jer se dobro razmazuje i ono što je meni bitno hidratizira , no u  ove hladne dane samo njezina hidratizacija za područje oko nosa meni nije dovoljna pa za to koristim i balea aqua serum.

Cijena ove kreme je super jer je "kronično" snižena 25% naime  po preporuci dermatologa i potrošača      LA ROCHE-POSAY je još 2010 snizio 10 svojih naj proizvoda i među njima se nalazi i ova krema tako da sada košta 40 ml 98kn a ne više 127kn.

+ savršena je podloga za šminku
+cijena
+sporo se troši
+brzo se upija
+matira lice
+ koža je glatka
+vidljivo manje mitesera i upaljenih prišteva
- meni osobno ne hidratizira dovoljno


Uspoređujući ga sa effaclar k, proizvodom iste kozmetičke kuće mojoj koži i mojim problemima više paše duo jer nemam akne, nego problem zatvorenih pora, a i effaklar k kojeg sam prije ovoga koristila na svoju ruku izazvao mi je jako perutanje i crvenilo kože.


EFFACLAR DUO

Korektivna njega protiv nepravilnosti koja odčepljuje pore

Uklanja jače izražene nepravilnosti. Odčepljuje pore.

Indikacije

Koža s izraženim nepravilnostima.

Svojstva

EFFACLAR DUO kompletan je proizvod za njegu kože koji kombinira 4 aktivna sastojka koji djeluju na dva glavna simptoma kože s nepravilnostima: Izražene nepravilnosti; Niacinamide i Piroctone Olamine djeluju protuupalno i štite kožu od nastanka novih nepravilnosti. Začepljene pore sa sebumom: kombinacija LHA i linolne kiseline odčepljuje pore i potiče odstranjivanje odumrlih stanica odgovornih za blokadu pora. Ti aktivni sastojci kombinirani su s termalnom vodom La Roche-Posay koja umiruje, djeluje protiv iritacija i umanjuje crvenilo.  

Rezultati

Pore su čišće. Nestaje većina izraženih nepravilnosti. Koža je glađa i čišća. Trajna ravnoteža - čuvanje svih kvaliteta zdrave kože.

Pakiranje i sadržaj

40ml tuba

Uporaba

Nanijeti ujutro i/ili navečer na cijelo lice. Idealna podloga za šminku. Nekomedogeno.

UČINKOVITOST

Učinkovitost na nepravilnosti: Uklanja nepravilnosti kod 88% korisnika. Odčepljuje pore kod 89% korisnika. Savršeno podnošljiva tekstura: pogodna za osjetljivu kožu 89% - ne isušuje kožu 85%, 4 tjedna uporabnog testiranja na 123 osobe koje su koristile tretman protiv nepravilnosti iz ljekarni.

četvrtak, 23. veljače 2012.

Pret a porter cracking crne boje broj 02 Deborah Milano

Moja današnja recenzija , je malo je reći čudna:)

Kupila sam jučer u DM-u lak Pret a porter cracking crne boje broj 02 od Deborah, i ne mogu ga otvorili, probala sam ja , probale su cimerice, stavljale smo ga u vruću vodu, ali ne otvara se....i što sad?

Račun nisam sačuvala, ali najbolje od svega je to što je lak došao taman na policu u dm, cijela paleta je došla i bila sam si presretna što prva biram jer tako sam i sigurna da neće biti više puta otvoren....kuglice unutar laka,a ima ih dvije, srebrenkaste boje se mrdaju znači lak nije stvrdnut ali svejedno ne otvara se....
Cijena laka je 31 kn i ima ga 4,5 ml tako da sam baš jako tužna zbog cijele situacije jer nije ni da malo košta za ta 4,5 ml:(

Moj savjet vam je , ma da mi se od toga kosa diže na glavi ( pogotovo  kada vidim da drugi ljudi to rade sa maskarama ) da ga prije kupnje pokušate otvoriti.

Imate li kakav prijedlog za otvaranje laka ili što da radim a da povratim svoj novac ili  kako da dobijem zamjenski lak???

kozmetički sapun ph 6.4. -Dr.Temt

Kad sam kupila crni šampon oduševljena njime za 2 tjedna kupila sam i sapun, a sad sapun me i nije tako oduševio, možda prvo jer  me cijena opalila od 85 kn, a drugo jer nekako osobno nisam sklona prati lice sapunom, više sam sklona gelovima ,jer nekako nakon sapuna uvijek imam osjećaj zatezanja  kože lica.




Uglavnom sapun sam kupila zbog  seboreičnog područja oko nosa i dijela tjemena koje mi se pojavi usred jakog stresa  ili tijekom menstrualnog ciklusa pa dolazi do crvenila i perutanja.


Karakteristike sapuna su:

  • čisti kožu ali ne isušuje (ph 6,4)

  • čuva zaštitni kiseli sloj kože

  • regenerira oštećenu kožu

  • naročito pogodan za njegu osjetljive dječje kože

  • smanjuje akne i nečistoće kože
  • pogodan za seboreičan dermatitis
  • pomaže kod crvenog perutanja vlasišta

  • čisti kožu od bakterija i gljivica (pogodan za intimnu njegu)


    Ovdje možete pogledati glavne sastojke sapuna.

    Ja sam na kraju sapun odlučila koristiti za intimnu njegu jer mi je lice isušivao i tu se pokazao sasvim ok, ali za tu cijenu nemam ga namjeru ponovno kupit samo zbog intimne njege.

srijeda, 22. veljače 2012.

Dr.Temt crni šampon

Imam prirodno crnu jako gustu kosu ili bolje reći imala sam jako gustu kosu koju farbam u razne boje;(
Napravila sam preglede vlasišta kod dermatologa i uredu je, kontrolirala sam vitamine u tijelu i fali mi vitamina b i cinka , to su vitamini koji "hrane" kosu, kupila sam od Kal-a  B - complex super strength  koje pijem navečer prije spavanja jer mi inače b vitamin otvori apetit, i čekam da od iste firme stigne komplex kalij-magnezij-cink , nisam kupila čisti cink jer sam istraživanjem po internetu doznala da ne bi trebalo dnevno konzumirati više od 15-30mg, a ovaj čisti sadri 100mg što bi mi bilo previše i moglo bi doći do slabljenje imunološkog sustava, mučninu, glavobolje, povraćanje, manjak vode u organizmu, bolove u želucu, lošu koordinaciju mišića, umor te prestanak rada bubrega.( Inače otvoreno vam ovdje " uvaljujem" proizvode od Kala jer su po meni kvalitetni a u ranngu tih kvalitetnih dodataka prehrani najjeftiniji)


Nakon hranjenja iznutra došlo je vrijeme na šampon, izbor je pao na CRNI ŠAMPON od doktora Tremta, inače šampon je za:
                                         -perut
                                        -otklanja crvenilo na glavi
                                        -otklanja svrbež
                                        -kosa ne opada
                                        -brži  i bolji rast kose



Koristi se prvih 8 dana,svaki dan a zatim nakon toga svaki 2,3 dan.


Šampon košta oko 90kn za 150ml, kupuje se u apotekama, meni sa kosom do ramena uz pranje  svaka 3 dana traje oko mjesec dana.


Mana šampona je miris tj. smrad, jer smrdi po nafti zato se i zove crni šampon , ali kada se kosa posuši smrad nestaje tako da se ne uplašite dok vam je još mokra nakon pranja.


Koristim već drugu bočicu šampona, za sada ne vidim rast nove mlade kose ali primjećujem da mi kosa manje otpada i da nema maščenja niti perutanja, niti jedan šampon koji sam do sada koristila nije mi tako dobro izribao tjeme, kao da radim neku vrstu pilinga sve počisti :)


Inače na tržištu postoji još i kozmetički sapun ph 6.4.  za seboreičnu kosu i kožu, te od šampona tu su još:
  • ŽUTI ŠAMPON: -za zdravu ali suhu kosu
  • ZELENI ŠAMPON: -za masnu kosu


Imate li i vi problema sa vlasištem, ispada li vam kosa?Koje preparate koristite?

utorak, 21. veljače 2012.

Dragi moji dečki, malo vas je ali ste mi bitni....

Dragi moji dečki, danas sam preko facebooka saznala da me i Vi čitate te sam vam obećala posvetiti post, no nakon podosta mozganja shvatila sam da to i ne bi bilo fer od mene, jer ipak sve proizvode koje predstavljam na ovom blogu osobno testiram.



Jedino što vam mogu ponuditi, a mislim da i to nije zanemarivo su trikovi koje i sama koristim iz kuhinje.
Jedan moji trik kada radim limunadu je da ne iscijedim limune baš do kraja, ali ajmo krenuti redom, da bi vam laktovi bili lijepi  potrebno je:

1) prerezati limun tako da dobijete dvije polovice
2) iscijediti limun nježno tako da vam ostane dio mesa u limunu ( a od ostatka napravite limunadu da nahranite i tijelo c vitaminom)
3) ako su vam laktovi jako hrapavi( to možete vidjeti tako da vam je koža na laktovima bijela ) dodajte žličicu krupne soli /šećera/palente u svaku polovicu to će vam poslužiti kao piling  koji će odstraniti odumrle  dijelove kože zbog čega vam i laktovi izgledaju bijelkasto hrapavi
4) i ako jeste i ako niste dodali žličicu soli dodajte u svaku polovicu po jednu veliku žlicu maslinovog ulja i to je to od namirnica 
5) trljajte limunima  laktove ili još bolje stavite svaku polovicu na stol i na njih " nabijte" laktove na nekih 10 minuta 
6) isperite ili obrišite ručnikom ostatke i to je to:)

Pusa dečki...


ponedjeljak, 20. veljače 2012.

Miriše na Lush.....

Volite li Lush kozmetiku? 
Postoji jedan njihov proizvod kojemu sam već godinama vjerna, a to je sapun Sandstone kojeg koristim za piling tijela, jer sapun kao što sam naziv govori ima u sebi zrnca pijeska, a i paše mi citrusni i miris.

Neki dan sam osvojila tretman ruku i lica za 2 osobe preko Lush facebook stranice i tako smo se danas popodne prijateljica i ja odlučile  prepustit u Lush ruke :)

E sad moja je koža mješovita masne t-zone sklona miteserima i potkožnim prištevima, a njezina je suha te jako osjetljiva  tako da su nam stavljali različite stvarčice na lice. Na žalost prijateljičina koža je negativno reagirala na njihovu kozmetiku i došlo je do peckanja i crvenila...dok je moja sve dobro podnjela...sviđa mi se maska od borovnica koju su mi nanjeli a još mi se više sviđa što su mi je i poklonili tako da ču vam je uskoro i predstaviti....

Nego probala sam danas Lush pudere izvrsne su mi teksture, ali nažalost nema boje za mene...dok prijateljici savršeno pristaju i sprema se u kupnju.

Probala sam i piling za usne od šećera i uljnih dodataka koji se može jesti, stvarno je fin i za jesti i za nanjeti na usne , ali mi je jako skup jer mislim da ga mogu i sama izraditi od šećera i meda ili nekog ulja tako da sam svojih 60 kn odlučila potrošiti  na druge stvari:)

Osvojio me sapun  tj. budy butter Buffy jer vas lijepo dok se njime tuširate namasti i nahrani kožu i to je onda idealan preparat za osobe kao što sam ja koji su nemarni i ne vole se mazati, a potrebna im je hidratizacija kože....tako da je mojih 67 kn otišlo na taj proizvod i još na pastu za zube o kojoj ćete uskoro moći čitati kada je budem koristila koji dan.



Ah da probala sam i parfeme u sticku, hm ispario mi je za 15 minuta sa tijela, ali onaj koji sam nanjela na vrhove kose i dalje miriše samo je problem taj da mi se kosa zamastila....:(

Evo toliko od mene za sada o Lushu, kakva su vaša iskustva sa njima, volite li njihove prodavače ili ih smatrate napornim???

nedjelja, 19. veljače 2012.

Bio Detox organic Bourjois tekući puder -beige coloir 53

Uzela sam u DM-u tester,moram priznati da sam se ugodno iznenadila kada sam u DM-u vidjela tester nekog proizvoda koji je u kesici i može se uzesti doma. Smatram da za isprobati puder nije ga dovoljno nanjeti u dućanu na dlan ili prijelaz glava vrat  jer to služi više da pogodimo boju nego da shvatimo kvalitetu pudera.
 Isto tako čitajući blogove volim više pročitati mišljenje blogerice o kvaliteti pudera nego gledati swatcheve jer i tako to određujem po boji svoje kože u prodavaonici.


U petak sam puder nanjela ujutro na kožu namjerno bez ikakve podloge  u obliku kreme  i namjerno bez ikakvog mineralnog pudera u prahu kao fiksatora, znači izašla sam iz kuće samo sa puderom .
Dan sam provela u sveučilišnoj učeći negdje do 18 i nakon toga sam otišla gledati vaterpolo utakmicu, priznajem kada učim često naslanjam lice na dlanove i priznajem da klima u zatvorenom bazenu je ekstremni slučaj zbog vlage i topline koja vlada  na tribinama....ali to ne bi trebalo biti opravdanje da navečer oko 22 sata kada sam skidala puder na vatici i nije bilo nešto pudera, znači puder je loš nije cjelodnevni.


U subotu sam nanjela puder na podlogu koju mi je činila  balea aqua serum i fiksirala ga Manhattan mineral pure mat loose powderom, nakon 4 sata puder je i dalje bio na licu e sad.... da li je puder i dalje bio na licu zbog njega ili zbog podloge i pudera u prahu nisam sigurna.....ali ne volim kupovat puder koji moram fiksirati sa puderom u prahu, puder u prahu mi je više tu da ubije sjaj T-zone a ne da "spašava" tekući puder.




 Inače volim Bourjois kozmetiku i smatram da imaju vrhunskih proizvoda no ovaj puder mi nikako nije pasao. Oduševljena sam njihovim maskarama i rumenilima, pa i lakovima i sjenilima uživam kada Bipa često baš na tu marku ima 30% popusta i tada kupujem i što mi treba i što mi ne treba, jedino sa dezodoransima baš isto kao i sa ovim puderom nisam bila zadovoljna.


Sreća je da sam imala testere I da se nisam zaletila kupiti pravo pakiranje. 



Uz  to što mi je puder "ispario" i težak je  za nanošenje, grozne je teksture i teško se razmazuje, moja je krivnja što puder nanosim i razmazujem rukama a ne koristim spužvice i kistove ali mislim da ni sa tim pomagalima ne bi bilo bolje.
I ono što ja od pudera uz postojanost tražim je pokrivanje a i po tom pitanju sam ostala razočarana. :( 


Da ne bude sve negativno ima ovaj puder i jednu pozitivnu stvar , a to je miris meni jako ugodan iako nisam sigurna po čemu miriše.


 Uglavnom moj savjet na kraju ovog posta je da puder prije kupnje obavezno isprobate.


Jeste li koristili ovaj puder kakva su vaša iskustva?

moja beauty nedjelja.... priprema za taj crni ponedjeljak.....

Nedjelja popodne je dio  dana kad se polako počinjem žaliti jer je gotov vikend i krećem sa pripremama za tjedan....nekako ponedjeljkom su svi lijepi " friško" oprane kose, nalakiranih noktiju, zar ne?


Najčešće nedjeljom imam vremena  za nešto duži beauty ritual, tako da tada na svoju kosu stavljam prirodnu maske a ne one kupovne, jedna od maski koju volim stavljati je maska od jabuke i banane ako je prije ne pojedem , mljac...:)

Priprema je jednostavna od namirnica  vam je potrebno ovisno o dužini vaše kose jedna ili dvije jabuke, jedna banana i 2 žličice meda,a ako vam ostane višak uvijek to možete pojesti :) 
Pogledajte tu kako banana i jabuka djeluju na vas organizam .

Smiksajte jabuke i bananu  te dodajte  med ,na opranu kosu koju ste prethodno oprali vašim uobičajenim šamponom , stavite smiksanu smjesu na kosu i držite je ne više od 20 minuta jer vam se nakon toga može skoriti( nažalost to mi se jednom desilo) tako da kada imam tu masku  obavezno si stavim alarm na mobitel:) Nemojte se uplašiti ako maska dok vam je na kosi potamni to je prirodna pojava.
Nakon 20 minuta isperite i spremni ste za feniranje.

I tako dok ja držim sada tu masku na kosi pišem ovaj post i slušam 

Imate li i vi neke beauty rituale iz frižidera?



Nail Spa (soft nails) calcium nail hardener - 8u1 total action eveline

Usporediti ću vam danas dva laka za jačanje noktiju Nail Spa (soft nails) calcium nail hardener od Alessandra8u1 total action eveline, nakon što sam svaki koristila redovito 10 dana  na mojim noktima  uništenim od geliranja i rašpanja osobno mi se boljim pokazao 8u1 total action od Evelina .


8u1 mi je bolji iz 2 razloga:

1) cijena - skoro troduplo je jeftiniji od Alessandrovog laka
2) samim mazanjem nokti postaju čvršći pogotovo kada na njih namažete 4 sloja( ja kao što sam vam napisala u ranijem postu mazala bi i po tri sloja dnevno, nisam se pridržavala njihovih uputa) tako da im i sam lak daje neku vrstu zaštitne opne




Alessandrov lak mi je bolji iz 2 razloga:


1) četkica je bolje kvalitete i samim time je lakše nanošenje
2) duže traje na noktima a i u bočici(vjerojatno jer se i nanosi u 1-2 sloja )
3) minus mi je intenzivan miris koji mi u sebi nema ništa po aromi lavande nego mi je skroz odbojan i cijela soba smrdi nakon lakiranja njime

A što se boje tiče, to je stvar ukusa, ja preferiram mliječnu od Evelina jer samim time što sam ove lakove kupila zbog toga što su mi nokti nakon skidanja umjetnih izgledali neuredno nije mi ih se guralo u prvi plan tako da mi je mliječna boja više odgovarala a i sa njom je nepravilnosti lakše sakriti, dok Alessandrov lak  prozirne plavkaste boje sa sjajom, tako da vam taj plavi pigment ubija žutilo pa mislim da je pogodniji za pušače.....

subota, 18. veljače 2012.

ja i moje nepravilnosti na licu-dr. Hauchka


Ako imate nečisto lice spremni ste na svakakva eksperimentiranja da dovedete lice u red.... od alternative do medicinskih krema...ovaj proizvod koji vam danas predstavljam je negdje na sredini ."Sastojci iz prirode, pomno izabrane ljekovite biljke, vlastiti koncept obrade i jedinstvena misao vodilja - sve to karakterizira  dr. Hauchka kozmetiku i koncept njege na sljedeći način.Koža posjeduje vlastitu snagu hranjenja i regeneracije, a kozmetika je u tome mora podupirati. To čini jedinstvenost Dr.Hauschka ""kozmetike."


NORMALIZIRAJUĆE DNEVNO ULJE dolazi u bočici od  30ml i cijena mu varira od 145 do 170 kn ovisno gdje se kupi, ja bi vam preporučila da ga ne kupujete u bio&bio trgovinama jer je tamo po onome što sam ja vidjela najskuplji.


Odmah na početku može vam biti čudno da vi koji imate masnu kožu još na nju mažete ulje no dr.Hauschka smatra da dobivajući dovoljno masnoće ,koža regulira proizvodnju sebuma, pa tako ne dolazi do začepljenja pora, stvaranja mitesera i ostalih nepoželjnih nepravilnosti. 

Ovo normalizirajuće dnevno ulje  trebalo bi vam izregulirati lučenje sebuma te tako smanjiti sjaj i proširene pore.
Preporučuje se da ga koristite ujutro 1-2 kapi, međutim ja ga koristim samo kada znam da neću izlaziti iz kuće jer si sa njime izgledam jako masno i koža mi ga ne upije, moja prijateljica koja ga isto koristi koristi ga stalno i nema problema oko upijanja, tako da je to očito individualna stvar.
Primjetila sam da mi dobro djeluje na upaljene crvene prištiće ili nakon čišćenja lica  jer mi lijepo smiri tretirane dijelove lica.
Ulje je "uljastog" mirisa nije ni ugodno ni neugodno a tekstura mu je gusta slično kao i maslinovo ulje te je jarke žute boje, no kada se namaže na kožu boja se gubi.


Da li trebate kupiti ulje?
Mojoj prijateljici je to najbolja stvar koju je ikada koristila, meni i nije ali nije mi ni loše, mislim da je to preparat koji trebate prvo testirati  kod nekoga tko ga već koristi jer tester nažalost ne postoji ,pa ako vam ga koža upija  mislim da ste našli pravi proizvod za vas...ako vam ga ne upija uvijek ga možete koristit kao i ja kada vas svijet ne vidi:)



Jeste li skloni prirodnoj kozmetici??

petak, 17. veljače 2012.

Sweet gold i nije tako sweet

Kupila sam ovaj proizvod u Bipi jer muku mučim sa brkovima  koji rastu kao gljive nakon  kiše....no odmah ću vam reći da nisam zadovoljna, teško ga je nanositi i ne počupa sve dlačice.



Proizvod se prema uputama koristi tako da se:


1.    Izvaditi potrebnu količinu paste iz pakiranja. ( ja sam već tu imala problema zato jer je pasta bila tvrda)

2.    Ukoliko je potrebno, malo zagrijati pastu u rukama te je par puta razvući (no ne smije se pretjerano dugo zadržavati u rukama kako ne bi postala premekana i neprikladna za depilaciju). (prilikom razvlačenja paste pasta mi se nažalost počela lijepiti po prstima već nakon prvog razvlačenja )

3.    Nanijeti pastu na dio tijela koji se želi depilirati u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

4.
a.    Ostaviti desetak sekundi da pasta bolje prione uz dlačice te naglim pokretom u smjeru rasta dlačica ukloniti pastu, istovremeno drugom rukom zatežući kožu u suprotnom smjeru od povlačenja. (bezuspješno sam ovo pokušavala, povukla bih samo vosak ali bez dlaka)
ili
b.    Na pastu nalijepiti čistu depilacijsku traku, lagano pritisnuti te nakon desetak sekundi naglim pokretom u smjeru rasta dlačica ukloniti traku, istovremeno drugom rukom zatežući kožu u suprotnom smjeru od povlačenja. (odlučila sam se za ovu opciju nakon fijaska sa prstima i opet nije sve išlo glatko, dio dlačica se skinuo dio je ostao)
5.    Ukoliko je potrebno, ponovite postupak. Ako ste koristili metodu s depilacijskom trakom, jednostavno je koristite sve dok je pasta na njoj ljepljiva i/ili sve dok nije potpuno ispunjena dlačicama. Ako ste koristili samo pastu, također je koristite sve dok je ljepljiva i/ili sve dok nije potpuno ispunjena dlačicama. (iz 4 puta uspjela sam izdepilirati nausnice koje su postale crvene i iziritirane bezuspješnim mojim pokušajima )

6.    Nakon tretmana, preostalu pastu na koži jednostavno uklonite toplom vodom. ( evo  da ne bude sve negativno ovo stvarno sljaka ispire se lagano )


Jeste li vi probali ovaj ili neki drugi šećerni vosak , kakva su vam iskustva?


Radite li sami šećerni vosak?       






četvrtak, 16. veljače 2012.

Kako se pišu recenzije za parfeme???

Kao što sam naslov kaže "Kako se pišu recenzije za parfeme??".....ili još bolje kako prenijeti miris pomoću riječi...što vama znači ako vam kažem ima naranče, bergamota,bugarske ruže,jasmina,ylang-ylanga, mimoza,pačulija,vetivere,opopanaksa ,vanilije ,bijelog mošusa????

 Vjerojatno kao i meni ništa.....za ružu znam ali bugarsku ne......vaniliju stavljam u kolaće i čaj......ali sada ću vas iznenaditi znam što je ylang-ylang.....a znam tako što mi je aromaterapeut to preporučio za nesanicu i opuštanje u kombinaciji sa kapima mandarine...friška sam u toj aromaterapiji  koristim mirise tek 7 dana tako da ću vam o tome pričati neki drugi put..za sada mogu reči samo da mi miris paše...:)




No vratimo se gospođici Coco Mademoiselle  ili kako je ja pogrdno zovem kurvici...jer svi je imaju ili skoro pak svi...ali u tome i je ljepota ovog parfema savršeno pristaje uz učenicu uz studenticu uz poslovnu ženu uz zavodnicu uz majku ......i sve ga vole i svi ga prevare pa mu se vračaju......i svi su si ponosni kada im netko kaže "u što lijepo mirišete".......

Uživajte u slikama neću više pisati jer nema načina da se riječima približi parfem,nego to je parfem kojeg morate probati na svojoj koži i doživjeti,spremiti neku uspomenu uz njega..... moja nije za javnost(hvala dragi:) )......


Imate  li i vi parfem kojemu se redovito vračate???




p.s.-da da da imam i mlijeko za tijelo ja kada nešto volim onda volim:)





srijeda, 15. veljače 2012.

Tko se boji zime još?

Na rukama se vide godine???

Onda su se moje postarale u  zadnjih 10 dana(od kad se temperatura spustila na  -10°C)....za 10 godina.......  ok krivo je vrijeme, ali kriva sam i ja koja zaboravljam i rukavice i kremu......

I što sad?

SASTOCI:

  • 1 žlica soka od naranče ili rajčice
  • 2 žlice  škroba od riže ili  škroba od krumpira ( škrob se dobiva tako da bilo koju rižu prekrite vodom i onda nakon 15 minuta skupljate bjelkastu vodicu/pjenicu, ista je procedura i sa krumpirima  kao što možete vidjeti na slici škrob bi vam bio ova bijela pjenica koja nastane prilikom kuhanja)
  • 2 žlice ulja, ja najčešće stavljam maslinovo ili bademovo ali vi ako imate možete stavit i jojobino ili neko drugo za koje znate da je hranjivo
PRIPREMA:
Promiješate sok i ulje, zatim dodajte škrob pa nastavite miješati, trebali bi dobiti vrlo gustu tekučinu.
Smjesom mažemo  ruke na koje navlačimo platnene rukavice ako  ih imate ja ih nemam pa samo zamotam ruke ručnikom i tako meditiram 15 minuta:)

I to je to, ruke  su regenerirane i vraćen im je mladolik izgled:)

p.s.- Prije maske imam običaj napravit brzinski piling sa
2 žlice palente
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica limunskog soka
promješajte i trljajte  smjesom ruke a ne zaboravite i laktove:)

Imate li i  vi problema sa rukama u ove hladne dane?